Etja Olej z miąższu kokosa (Olej kokosowy) BIO 150ml

chwilowy brak towaru

  • Producent: Etja
  • Kategoria: Kosmetyki do masażu
  • Postać: olejek
  • Pojemność: 150 ml
KOSMETYK

Drzewo kokosowe (Cocos nucifera):

Nie wiadomo do końca skąd pochodzi drzewo kokosowe, lecz największym środowiskiem, w którym występuje jest południowo-wschodnia Azja, a także północno-zachodnia Ameryka Południowa. Gatunek z monotypowego typu należący do rodziny arekowatych zwanych potocznie palmami ma liście typu jednoliściennego, a także owoce, które są jednonasiennym pestkowcem. Owoc składa się mezokarpu tworząc twarde brązowe włókna i zdrewniałego endokarpu wytwarzając pestkę zwaną orzechem kokosowym. We wnętrzu orzech jest wyścielony grubą powłoką stałego bielma, z którego uzyskiwany jest olej kokosowy. Owoc posiada dużą liczba nasyconych kwasów tłuszczowych, jest bogaty w witaminę C i E i żelazo. Aktualnie drzewo kokosowe jest typowo występującą palmą wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich.

Naturalny olej z miąższu kokosa BIO /Cocos nucefera Oil/:
Jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie. Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zgromadzonych orzechów bez poprzedniego suszenia. Bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym z reguły kwas laurynowy(ok. 50-57%), kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy. Oprócz kwasów nasyconych jest wzbogacony o witaminę E i C. Tłoczony na zimno, jest olejem naturalnym o błyskotliwym łagodnym zapachu koksa. Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego wyśmienicie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera lśniącego brązowego koloru, miły tropikalny , a także staje się gładka i miękka. Jego właściwości nawilżające i natłuszczające nadają się idealnie do skóry suchej, pękającej, wrażliwej i dojrzałej. Poniżej 25 °C przybiera wygląd białego ściętego tłuszczu zwanego też masłem koksowym. W postaci płynnej ma kolor lekko złotawy.

Olej z Miąższu Kokosa BIO oferowany przez firme ETJA jest wykonany z bezkompromisowców ekologicznych i w 100% naturalny. Dokument BCS DE-ӦKO.

Sposób zastosowania:

- bezpośrednio na skórę całego ciała włącznie z paznokciami
- wspaniała baza dla naturalnych olejków eterycznych
- wyśmienicie sprawdza się jako kosmetyk do pielęgnacji włosów suchych, szorstkich i łamliwych
- nadzwyczajny do demakijażu
- masaż w własnym zakresie
- zabiegi w wyspecjalizowanym gabinecie masażu
- ma obszerne użycie w kosmetyce
- może słzastosować jako dodatek do kremów, balsamów,, a także kremów po opalaniu
- naturalny kosmetyk o właściwościach leczniczych jest nieprzeciętny dla osób dbających o swoje piękno w domowym gabinecie kosmetycznym.

Przechowywanie:
za każdym razem po użyciu zakręcać pudełko i przechowywać w chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:
Indonezja

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać drobne różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Skład:
Olej z miąższu kokosa (Cocos Nucifera Oil)

firma / Podmiot odpowiedzialny:
ETJA S.C.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg

Opakowanie:
150ml

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kosmetyki do masażu