olej z pestek dyni bio 50 ml marki Etja Ocena produktu:

od 12,50 PLN

oszczędzasz do 11%

  • Producent: ETJA
  • Kategoria: Kosmetyki do masażu
  • Postać: olejek
  • Pojemność: 50 ml
KOSMETYK

Dynia (Cucurbita):

Roślina jednoroczna pochodząca z rodziny dyniowatych należącej do rzędu dyniowców. Obejmuję ok. 20 gatunków. Gatunkiem typowym jest dynia zwyczajna. Łodyga generuje wąsy czepne i jest pnąca. Na łodygach rodzą się duże owoce, które mogą osiągać wagę nawet o 200 kg. W w środku owocu znajdują się pestki, z których buduje się pełnowartościowy tłuszcz w postaci oleju.

Olej z pestek dyi BIO /Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil/:
Olej zimno tłoczony, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6, a także betakaroten. Olej ma działanie uelastyczniające, zapobiega powstawaniu rozstępów. Dzięki pokaźnej zawartości potasu ma działanie rozjaśniające blizny i przebarwienia. Idealny do każdego rodzaju skóry, bardzo dla cery dojrzałej.

Sposób użycia:
- rewelacyjny dodatek (10-20%) do artykułów kosmetycznych (kremy, balsamy).
- jako wzbogacający dodatek uelastyczniająco-rozświetlający do innych olejów nośnikowych (20%)
- masaż uelastyczniający - dodatek do oliwek lub innych olejów nośnikowych w proporcji 1:2
- kąpiel regenerująco-wygładzająca.
- baza do peelingów
- stosować bezpośrednio na miejsca potężnie spękane (łokcie, kolana, pięty)

Olej z pestek dyni BIO producenta Etja, jest wytworzony z minimalistycznców naturalnych i w 100% naturalny. Atest BCS DE-ӦKO.

Przechowywanie:

za każdym razem po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

Kraje pochodzenia:
Państwa Europy

Skład:
olej z pestek dyni (Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil

producent / Podmiot odpowiedzialny:
ETJA S.C.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg

Opakowanie:
50ml

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kosmetyki do masażu