Etja naturalny olej z kiełków pszenicy wit. a,b,d,e 50ml Ocena produktu:

od 12,70 PLN

oszczędzasz do 12%

  • Producent: Etja
  • Kategoria: Pozostałe kosmetyki do ciała
PSZENICA /Triticum/

wariant zboża, który należy do rodzin traw wiechlinowatych. Uprawiana jest niemalże na całym świecie, lecz pochodzi z południowo-zachodniej i środkowej Azji. Można wyróżnić około 20 gatunków pszenicy, która jest oprócz jęczmienia najstarszym uprawianym zbożem od ponad 6000 tysięcy lat. W gospodarce światowej zajmuje trzecie miejsce pod względem produkcji zbóż. Powszechnym uprawianym gatunkiem jest pszenica zwyczajna. Z owoców zwanych ziarniakami można otrzymać dużo bezkompromisowców, np. Kiełki pszenicy, z których poprzez cykl ekstrakcji otrzymuję się naturalny olej bogaty w mnóstwo części.

NATURALNY OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY /Tritium Vulgare Germ Oil/

Otrzymywany jest przez ekstrakcje kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy tłuszczowe, a także dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz). Zawarte w nim witaminy są potrzebne do korzystnego przebiegu reprodukcji i metabolizmu komórek nerwowych i mięśniowych w organizmie. Dodatkowo pełnią ważną rolę w procesie prawidłowego wzrostu, funkcjonowania nerwów i mięśni, przemiany materii, a także utleniania glukozy w celu stałego wytwarzania energii. Olej z kiełków pszenicy nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika do jej głębszych warstw. Wyśmienity do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Używany także jest do pielęgnacji włosów. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza ich naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Broni przed nadmierną utratą wody i promieniowaniem UV. Przestrzegamy jednak osoby uczulone na pszenicę przed wykorzystywaniem go, gdyż może wywołać reakcję uczuleniową. Polecamy wówczas stosowanie innego naturalnego oleju nośnikowego np. Z Avocado.

Olej z Kiełków Pszenicy oferowany przez markę ETJA jest w 100% naturalny. Olej rafinowany.

pojemnośĆ - 50 ml, Butelka z kroplomierzem usprawniającym dozowanie oleju.

Termin przydatności: 12.2017

SPOSÓB zastosowania
  • bezpośrednio na skórę, kilka (4-5) kropel weź na czyste opuszki palców i wcieraj w skórę twarzy

  • używany z reguły w technikach relaksacyjno-upiększających. Literatura poleca stosowanie tego oleju w 10% roztworze z innym równie bogatym naturalnym olejem nośnikowym,

  • perfekcyjny do pielęgnacji paznokci

  • regeneruję wnętrze suchych i łamliwych włosów i wygładza ich powierzchnię

  • znajduje znaczne zastosowanie w produkowaniu balsamów, mydła, szamponów i odżywek

  • do leczenia oparzeń także tych słonecznych

PRZECHOWYWANIE

zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać małe różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe kosmetyki do ciała