naturalny olej ze słodkich migdałów 50ml marki Etja Ocena produktu:

od 7,99 PLN

oszczędzasz do 10%

  • Producent: Etja
  • Kategoria: Pozostałe kosmetyki do ciała

Olej ze Słodkich Migdałów 50 ml Etja
100% naturalny, kosmetyczny

Migdałowiec pospolity (Amygdalus Communis)
Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej aniżeli 2 lata i wielokrotnie w tym czasie budujejący nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany najczęściej w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja i na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wykonany jest z nich olej migdałowy, który jest elementyem wielu kremów, mleczek i lotionów.

Naturalny olej ze słodkich migdałów
Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci transparentnej i praktycznie bezwonnej mieści sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny, a także witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry, a także cery, wyjątkowo wrażliwej, suchej, a także dojrzałej. Genialnie tolerowany i wchłaniany poprzez skórę, poprawnie rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest używany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest szczególnie lekki i łagodny.

Sposób użycia
- w czystej postaci bezpośrednio na skórę
- nieprzeciętna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych
- dodatek do kremów, balsamów, mleczek.
- naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i udoskonala blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.
- produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów prosto się zmydla. Wykorzystywany w produkowaniu mydła generuje błogą, lekką pianę.
- ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest szczególnie stosowany do masażów.
- kąpiel - dodanie śladowej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać nieduże różnice w odcieniu, zapachu i gęstości.

Pochodzenie elementów: Włochy
Kraj producenta: Polska
--------------

Oleje do skóry i ich atrybuty
Jakie są zalety naturalnych olejów roślinnych oferowanych poprzez firmę ETJA? Oleje są korzystnie przyswajalne przez skórę, nadzwyczajnie się wchłaniają i dostarczają jej bogatych elementów odżywczych. Aromatyczne oleje do skóry są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych (m.in. Omega-3 i Omega-6), a także wielu witamin: A, E i D.

Jakie wykazują działanie? Oleje nadzwyczajnie nawilżają i odżywiają skórę, a także stymulują procesy odnowy komórkowej. Nie tylko tworzą na naszej skórze tzw. Powłokę ochronną,w dodatku przeciwdziałają nieuchronnemu starzeniu się skóry. W dodatku wspomagają leczenie wielu chorób skórnych.

Naturalne oleje do skóry stosujemy nie tylko po kąpieli,ochoczo wykorzystujemy jew trakcie masażu. Wyjątkowo prawidłowo rozprowadzają się na skórze i wnikają w jej wewnętrzne warstwy. Pełnią także funkcję balsamu do włosów. Polecane są zwłaszcza do suchych i zniszczonych włosów.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe kosmetyki do ciała