Olej konopny bio - 50 ml marki Etja Ocena produktu:

od 12,50 PLN

oszczędzasz do 11%

  • Producent: ETJA
  • Kategoria: Pozostałe kosmetyki do ciała
wykorzystanie

Olej konopny uelastycznia skórę i ulepsza jej koloryt. Wyjątkowo prawidłowo się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze.

rekomendowany jest do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem i przy zapaleniach skórnych.

Ma działanie przeciwalergiczne. Może być użytkowany w kosmetykach dla dzieci.

stosowany do odżywek do włosów powoduje, iż stają się one bardziej błyszczące i nieskomplikowane w rozczesywaniu.

SPOSÓB użycia

  • może być wykorzystywany bezpośrednio na skórę

  • Jego finezyjna struktura olejowa stanowi prawidłowy dodatek do preparatów kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do subtelnej skóry.

  • kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i potężnie ją uelastycznia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej ok 10 ml oleju konopnego.

  • jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest nadzwyczajnym nośnikiem substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych i olejków eterycznych.

  • olej ten jest prosto absorbowany przez skórę, znamionuje się korzystną rozsmarowywalnością, dlatego jest prawidłowym dodatkiem do oliwek do masażu.

  • stosowany jako oliwka do ciała, najlepiej żeby był wymieszany z olejkiem Jojoba gold BIO

  • obszerna zawartość aminokwasów wykazuje prawidłowe działanie na skórę głowy i włosy. Używany jako dodatek do odżywek ulepsza kondycję włosów, stają się bardziej połyskujące i łatwiejsze w czesaniu.

pojemnośĆ - 50 ml, Butelka z komfortowym atomizerem usprawniającym dozowanie oleju.

Termin przydatności: 04.2018

PRZECHOWYWANIE

zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce.

OLEJ KONOPNY BIO /Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil/

Olej z konopi jest jedynym olejem naturalnym cechującym się świetną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Olej z konopi, dzięki swym właściwościom wykazuje wysokie działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Wpływa prawidłowo na strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Przy systematycznym stosowaniu rodzaju podrażnienia i chorobowe stany zapalne jak egzema, a także łuszczyca ulegają złagodzeniu. Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu użytkowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce. Dedykowany do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

Olej KONOPNY BIO firmy ETJA jest wytworzony z bezkompromisowców ekologicznych i w 100% naturalny. Dokument BCS DE-ӦKO.

KONOPIE SIEWNE (Cannabis sativa)

Gatunek rośliny z rodziny konopowiatych. Jest jedynym przedstawicielem monotypowego gatunku. Występuję na obszarach Azji Środkowej, Azji Centralnej i na pograniczu Euro-Azjatyckim. Roślina z reguły osiąga 1,5 metra wysokości, choć może osiągać dorastać w sprzyjających warunkach do ponad 3 metrów wysokości. Odmiany kobiece wydzielają energiczny zapach. Jako rośliny uprawne wymagają wielkiego nawadniania. Roślina ma pokaźne zastosowanie w przemyśle światowym od włókienniczego, po farmakologiczne do kosmetycznego. Z nasion utrzymuję się olej konopny o brązowo-zielonej barwie i korzenno-orzechowym zapachu.

POCHODZENIE

Kanada, Państwa Europy

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe kosmetyki do ciała