Etja - OLEJ Z PESTEK MORELI

chwilowy brak towaru

  • Producent: Etja
  • Kategoria: Pozostałe kosmetyki do twarzy
KOSMETYK

Morel pospolita /Armeniaca vulgaris/:

Drzewo albo krzew o wysokość do 15 metrów należące do rodziny różowatych. Uprawiane jest od ponad 4000 tysięcy lat, a miejscem pochodzenia są Chiny. Aktualnie występuje w wielu krajach jak USA, Argentyna, Chile i cała Europa. Owoce zwane pestkowcem są kulistego kształtu o pomarańczowej skórce z lekkim czerwonym rumieńcem, osiągając masę od 30 do 80 gram. Z nasion pestki uzyskuje się olej stosowany w przemyśle farmaceutycznym i perfumeryjnym.

Naturalny olej z pestek moreli /Prunus Armeniaca Kernel Oil/:
olej przejrzysty o lekko żółtej barwie otrzymywany jest w procesie zimnego tłoczenia nasion owoców moreli zwyczajnej. Posiada nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E. Genialnie się wchłania utrzymując optymalny poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i subtelna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry zwłaszcza suchej, dojrzałej i wrażliwej.

Olej z Pestek Moreli oferowany poprzez markę ETJA jest w 100% naturalny

Sposób zastosowania:

- bezpośrednio na skórę
- masaż całego ciała
- dodatek do kremów i balsamów
- świetna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych
- godny polecenia jako dodatek do kąpieli dzieci i niemowląt
- moczenie stóp

Przechowywanie:
za każdym razem po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:
Włochy

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewiele znaczące różnice w odcieniu, zapachu i gęstości.

Skład:
olej z pestek moreli (Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil)

firma / Podmiot odpowiedzialny:
ETJA S.C.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg

Opakowanie:
50ml

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe kosmetyki do twarzy