Olejek z dzikiej róży EKOLOGICZNY : Rozmiar - 30 ml, NAC_EKO_M04 Ocena produktu:

od 21,38 PLN

oszczędzasz do 1%

  • Producent: Nacomi
  • Kategoria: Pozostałe kosmetyki do twarzy
OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY - zminotłoczony, nierafinowany. Co to jest? zwiększone naczynka i przebarwienia mogą odejść w niepamięć. Bogactwo witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży skutecznie pomoże zwalczyć te "ozdoby" na naszej skórze. Jeśli marzy Ci się promienna cera bez skazy, a pajączki były już jedynie wspomnieniem, to w Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej roży. Żeby przebarwienia i powiększone naczynka były wspomnieniem. Olej z dzikiej róży produkowany jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Roślinę tą możemy spotkać praktycznie w całej Europie oraz Afryce, Azji, Nowej Zelandii i Australii. Charakteryzuje sie twardymi, ostrymi kolcami i błyskotliwymi ciemno-różowymi kwiatami. Owoce koloru pomarańczowo-czerwonego osiągają wielkość 2-3 centymetrów i z nich właśnie wytworzony jest olej. Jest on istotnie bogaty w witaminę C, co akcentuje go wśród innych olei ze względu na cechy rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Soczyste owoce dzikiej róży po zebraniu są suszone w temperaturze choćby do 50 stopni Celsjusza, następnie z ich nasion tłoczy się na zimno olej. Skład i parametry: Oferowany przez nas olej z dzikiej róży pochodzi z Chille, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w szklanej, ciemnej buteleczce, chroniącej go przed zgubnym wpływem m.in. Promieni UV. Dostępny jest w 3 pojemnościach - 30, 50 i 100 ml. Ten olej, o lekko rdzawym odcieniu i typowym zapachu, szanowany jest przeważnie dzięki właściwościom rozjaśniającym i zdolności do obkurczania i wzmacniania naczynek krwionośnych - z tego powodu olej ten pokochały wszystkie osoby z cerą naczyniową i dojrzałą. Atrybuty i zastosowanie w kosmetyce: • jest dobrym środkiem na szkorbut, • pomaga na trudno gojące się rany, • wygładza szorstką skórę, • poprawia sprężystość i napięcie skóry, • olej z dzikiej róży jest silnym antyoksydantem -bywa nazywany olejem młodości, • intensywnie nawilża i wygładza skórę, • bogaty w witaminę C, • idealny do pielęgnacji skóry wokół oczu, • bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, • spowalnia proces starzenia się skóry, • wygładza zmarszczki i nierówności, • odszukamy go w kremach przeciwzmarszczkowych, • dynamicznie regeneruje skórę, • ukoi zwiększone i pękające naczynka krwionośne, • wzmacnia naczynia włosowate, • wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy i suchości skóry, • łagodzi popękaną skórę, • rozjaśnia plamy pigmentacyjne, • wygładza kurze łapki, • uniemożliwia powstawaniu blizn, • przy regularnym używaniu skóra staje się bardziej elastyczna, • polepsza koloryt, • rozjaśnia blizny potrądzikowe Jak używać? Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, ale także dodawać kilka kropel do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić atrybuty kosmetyków. Świetnie sprawdzi się do pielęgnacji okolic oczu,, a także partii twarzy, na której zauważyliśmy pękające i zwiększone naczynka. Ma także działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi albo przebarwieniami potrądzikowymi. Ciekawostki: W sklepach na ogół możemy spotkać się z olejkiem różanym, który wytworzony jest z płatków. Ma on różany zapach i jest olejkiem eterycznym - lotnym. Nasz olej jest tłoczony z nasion i nie pachnie różami - za to działa rewelacyjnie! Przeznaczenie: Skóra dojrzała, wiotka, z widocznymi naczynkami i przebarwieniami, Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie, rzęsy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe kosmetyki do twarzy