• Producent: TAR-GROCH
  • Kategoria: Zdrowa żywność
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie...
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce, a także zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. Owocem te rośliny jest torebka zawierająca śladowe jasnobrunatne nasiona, których łupina jest bogata w związki śluzowe o zaimplementowaniu leczniczym.

wykorzystanie:
Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion albo łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek albo nasion zagęszcza je, dlatego jest prawidłowym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami. Żeby w pełni skorzystać z dobroczynnego działania rośliny, warto przyjmować ją podczas codziennych posiłków. W trakcie leczenia z wykorzystaniem babki jajowatej nad wyraz ważne jest przyjmowanie obfitej ilości płynów - w przeciwnym razie mogą wystąpić działania niepożądane jak odwodnienie, bóle brzucha i głowy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność